Держкомтелерадіо оприлюднив результати моніторингу веб-сайтів органів виконавчої влади

Держкомтелерадіо провів моніторинг інформаційного наповнення у першому півріччі 2019 року офіційних веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Загалом проаналізовано 65 веб-сайтів центральних органів виконавчої влади (19 міністерств і 46 інших ЦОВВ), а також 25 офіційних веб-сайтів місцевих органів виконавчої влади (24 обласних та Київської міської державних адміністрацій). На час проведення моніторингу Державна податкова служба України, Державна митна служба України, Державна соціальна служба України, Державне агентство інфраструктурних проектів України не мали офіційних веб-сайтів.

Найкращими серед центральних органів виконавчої влади визначено офіційні веб-сайти Міністерства аграрної політики, Міністерства інфраструктури України, Міністерства інформаційної політики, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної служби України з питань праці, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Серед місцевих органів виконавчої влади лідерами рейтингу стали офіційні веб-сайти Хмельницької, Волинської, Полтавської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Рівненської, Херсонської, Чернігівської обласних держадміністрацій.

Станом на 21.06.2019 повністю виконали вимоги нормативно-правових актів щодо забезпечення доступності інформації для користувачів з порушеннями зору та слуху 60 % центральних органів виконавчої влади та 88 % місцевих органів виконавчої влади. Часткову адаптацію власних веб-сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху здійснили 4,6 % центральних органів виконавчої влади.

Протягом жовтня–грудня 2019 року Держкомтелерадіо проведе черговий моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади та оприлюднить його результати на початку 2020 року.

Нагадаємо, що моніторинг здійснюється кожні півроку на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади» та згідно з Порядком проведення Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 08.06.2015 № 118, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 759/27204. Мета моніторингу – оцінити рівень інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на веб-сайтах.

Із результатами моніторингу можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА за результатами проведеного Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади у першому півріччі 2019 року

Share Button