Пішов з життя Матусевич Анатолій Іванович

29 травня 2019 року пішов з життя Матусевич Анатолій Іванович.  Заслужений член УТОС, член ВПО Київського УВП №4 УТОС, ветеран ВВВ, ветеран праці, мав інвалідність 1 групи по зору.

Матусевич Анатолій Іванович працював на різних посадах товариства, в тому числі: був співзасновником Київської міської організації УТОС, працював директором Київського УВП №1 УТОС та Київського УВП №3 УТОС, начальником відділу ЦП УТОС. 

Народився Анатолій Іванович 15 квітня 1930 року в селі Матюші Київської області. Під час війни, коли в його селі стояли ворожі частини, він, будучі підлітком, допомагав партизанам, а коли село було звільнено від окупантів, він розпочав бойову підготовку з червоноармійцем, який готував його до військових дій як майбутнього «сина полка». Нажаль, під час чергових тренувань розірвалась бойова граната і Анатолій втратив зір, який, нажаль, так і не вдалося відновити.

Після закінчення війни школа сліпих в Чернігівській області, потім праця на Київському УВП №1 УТОС, навчання в Київському університеті ім. Т.Г. Шевченко, активна діяльність в лавах УТОС.

За вагомий особистий внесок в розвиток Українського товариства сліпих 2006-го року, за наполяганням правління первинної організації Київського учбово-виробничого підприємства №4 УТОС, де А.Матусевич перебував на обліку, був нагороджений почесним званням “Заслуженитй член УТОС”.

Анатолія Івановича завжди характеризувала комунікабельність, чесність, порядність,  ініціативність, здібність добросовісно працювати.

Царство небесне йому! Земля пухом йому! Вічна пам’ять, Анатоліє Івановичу!

Share Button