ПІВСТОЛІТТЯ ПРИСВЯТИЛА РІДНОМУ УТОС

11 квітня 2019 року відзначила свій 75-річний ювілей Марія Іванівна Івасенко – виконуюча обов’язки директора Київського учбово-виробничого підприємства №3 УТОС, заслужений член Товариства.

Марія Іванівна народилася у селі Сухоносівка Полтавської області, здобула освіту в Чернігівському юридичному технікумі за спеціальністю юрист за напрямком підготовки «правоведення і облік в системі соціального забезпечення».

Івасенко Марія Іванівна  свою трудову діяльність розпочала у 1960-му році обліковцем на швейній фабриці Київського міськпрому, а згодом, через її реорганізацію, перейшла працювати до  дослідно-технічної швейної лабораторії Укрраднархозу, де працювала по вересень 1965 року. З липня 1966 року за сімейними обставинами, а також через втрату зору, поступила на роботу бракувальницею на Київське учбово-виробниче підприємство № 3 УТОС. З жовтня 1966 року переведена до цеху складання електроустановчих виробів слюсарем-складальником.

Працюючи звичайним робітником, перевиконувала плани виробництва, була відзначена як ударник п’ятирічок, одержувала матеріальні заохочення, премії; вносила раціоналізаторські пропозиції. З травня 1981-го року призначена майстром цеху.

З липня 1985-го року призначена виконуючою обов’язки заступника директора з виховної роботи, а з квітня 1990-го року – виконуючою обов’язки заступника директора з соціальних питань. З листопада 1993-го року призначена заступником директора з соціальних питань.

Зарекомендувала себе і в колективі, і в системі УТОС як вимогливий, цілеспрямований  керівник, організатор роботи соціальних підрозділів підприємства; вміє налагодити продуктивні контакти з різноманітними спонсорами, представниками органів влади.

Марія Іванівна віднайшла кошти для проведення капітальної реконструкції клубу підприємства, приміщення якого є найкращим серед підприємств УТОС м. Києва. Як талановитий організатор, також працює на громадських засадах членом правління Київської міської організації УТОС, до 2016-го року була постійним членом Ради з реабілітаційної та культмасової роботи при Президії ЦП УТОС.

За численні трудові досягнення та успіхи на керівній роботі Марія Іванівна відзначена державними нагородами СРСР – Орденом Трудового Червоного Прапора, медаллю «На честь 1500-річчя Києва», «За звитяжну працю» тощо. Відзначена грамотою Міністерства соціального забезпечення УРСР, Подякою Київського міського голови, Грамотами Центрального правління Українського товариства сліпих. 2011-го року рішенням XVI-го з’їзду УТОС М.І.Івасенко було присвоєно почесне звання «Заслужений член Українського товариства сліпих».

Протягом останніх років організаторські здібності М.І.Івасенко знадобились для розв’язання поточних як соціальних так і виробничих питань діяльності підприємства. Під її керівництвом проведено ряд ремонтних робіт, придбання нового обладнання і оснастки, завершується реконструкція котельні підприємства.

За час роботи в  системі УТОС  Івасенко Марія Іванівна  проявила себе принциповим, ініціативним керівником, здібним організатором громадського руху, уважним і чуйним вихователем колективу. З почуттям відповідальності Марія Іванівна відноситься до виконання своїх  службових і громадських обов’язків.  Свій багаторічний досвід роботи серед осіб з інвалідністю передає молодим працівникам, у яких користується заслуженим авторитетом і повагою.

Антон Ліціс, Київське УВП №3 УТОС

 

ВІД РЕДАКЦІЇ

Колектив Об’єднаної редакції періодичних видань УТОС «Заклик» приєднується до привітань з нагоди ювілею Марії Іванівни Івасенко та бажає їй здоров’я, добробуту, родинного затишку і мирного неба над головою.

Share Button