СВЯТО МИСТЕЦТВА ПО- КИЇВСЬКИ

Вже стає гарною традицією фестиваль-огляд самодіяльності утосівських клубів Києва. Започаткований за ініціативою голови КМО УТОС, заступника голови ЦП УТОС М. М. Новосецького, він є однією з найважливіших підсумкових подій життя наших аматорів. Захід проходить завжди у перші дні грудня. До участі у ньому допускаються лише найкращі виконавці восьми клубів чотирьох УВП та чотирьох ТПО столиці.

Шосте грудня у просторій залі київського будинку ветеранів відбувся черговий фестиваль. У залі веселе пожвавлення. Місця зайняті як учасниками, які будуть сьодні демонструвати власну майстерність, так і їх друзями, членами первинок, які прийшли послухати своїх одарованих друзів та підтримати їх.

На початку заходу усіх присутніх привітав М. М. Новосецький. У лаконічній та змістовній промові він не лише привітав аматорів і побажав їм нових успіхів, але і розповів про нелегку і напружену боротьбу за права незрячих Києва, яку доводиться вести повсякдень, закликав усіх до єдності і наполегливості у відстоюванні законних інтересів незрячих.

І ось почалося справжнє свято мистецтва. Вокалісти і декламатори, переможці і учасники оглядів і фестивалів дарують своє мистецтво. Рік для самодіяльних артистів Києва був, безумовно, вдалим. Перед початком виступу чергового клубу почесні нагороди, подяки найкращим представникам колективу, вручав член ЦП УТОС, заступник голови КМО, директор Реабілітаційного центру УТОС П. С. Федорець. Звичайно, рецензувати виступи усіх ста дев’яти виконавців, які взяли участь у фестивалі, тут неможливо. Стільки позитиву отримали глядачі і від уривку з невмирущої комедії Михайла Старицького «За двома зайцями», який показали аматори столичної ТПО №1 , або по-справжньому професійний спів Олексія Вишневського з УВП №4.

Коли пролунали акорди останньої пісні, П. С. Федорець сказав : – Як слухач, можу сказати, що дійсно утосівські аматори -найталановитіші. І цей фестиваль – справжній відпочинок і свято для усіх присутніх у залі.

З цими словами важко не погодитись. Усі двісті п’ятдесят незрячих киян, що брали участь у фестивалі як учасники, або просто як глядачі, отримали подарунки від КМО. А головний подарунок – це справжнє свято мистецтва для душі.

Наш кор., «Промінь»

Share Button