ЗАВДЯКИ СЕРГІЮ ПРИТУЛІ РЕДАКЦІЯ УТОС «ЗАКЛИК» СТАЛА СУЧАСНОЮ І КРАСИВОЮ

18 жовтня наша редакція УТОС «Заклик» святкувала закінчення ремонту першого поверху.

На цьому поверсі при редакції розташовані кімнати для приїжджих людей з інвалідністю, санвузли та кухня. Останніми роками редакція, як могла, своїми силами підтримувала ці приміщення в належному стані і намагалася створити комфортні умови для тимчасово проживаючих. Але, на жаль, стара будівля, якій 70 років, згнилі комунікації, що вже давно потребували заміни, стіни, що відставали від стені, через що утворились величезні щілини – все це потребувало негайного капітального ремонту, якого редакція самостійно не могла б зробити, особливо в нинішніх карантинних умовах.  Працівники редакції почали звертатися в соціальних мережах з проханням допомогти в здійсненні ремонтних робіт нашого приміщення. Серед сотень звернень відгукнувся відомий шоумен Сергій Притула. Наша історія знайомства з ним розпочалася у лютому місяці цього року. Він завітав  до редакції і побачив, як працюють незрячі редактори і журналісти, що готують наші періодичні видання, а також стан приміщень для проживання людей, що викликав у Сергія Притули обурення. Він перейнявся проблемами незрячих і вирішив допомогти. Але пандемія коронавірусу, що накрила  нашу країну, порушила плани щодо початку проведення ремонту.

До питання ремонту змогли повернутися лише всередині липня. Проєкт  щодо ремонту редакції започаткований Сергієм Притулою,  здійснювався завдяки людям, які повірили йому і були небайдужими до проблем незрячих і перераховували кошти до його Патреон. Ремонтний проєкт виявився дійсно грандіозним. Були повністю зроблені капітальні ремонти семи кімнат, кухні, а також санвузлів вбиралень і душових. Крім цього повністю зроблені коридори та хол першого поверху, а це – підлога, стіни і стеля. Замінена повністю електрична проводка, а також зроблена нова потужна вентиляція, що захищатиме приміщення від вогкості.

Перший поверх редакції завдяки проєкту Сергія Притули, в який було вкладено 930 тисяч гривень, став красивим, сучасним та комфортним  приміщенням для тимчасового перебування людей з інвалідністю. Повертаючись до святкування завершення ремонтного проєкту  хочемо подякувати всім хто завітав в цей день до редакції: а це колектив редакції, заступник голови ЦП УТОС М.М.Новосецький, люди, які здійснювали пожертвування до Патреону, друзі редакції, які постачали оперативно будматеріали та різне приладдя для ремонту, але найжаданішим гостем святкування був Сергій Притула, який завітав до редакції зі смачним тортом.

Було сказано багато добрих слів і привітань. Особливо щиру подяку від імені всього колективу Сергію Притулі висловила головний редактор Н.Щербань за його розуміння і небайдуже ставлення до потреб незрячих і за його великі добрі справи, які він робить для людей.

Share Button