Національна паралімпійська збірна України з плавання – перша у Європі

З 30-го квітня по 7-е травня у португальському місті Фуншал проходив чемпіонат Європи з плавання серед паралімпійських команд.

На цьому міжнародному форумі українські спортсмени вибороли 110 медалей, з яких 45 золотих, 34 срібних і 31 бронзова нагороди, а також чемпіонство у Європі.

Змагання мали характер ще й відритого чемпіонату Європи, українським паралімпійцям тут вдалось вибороти 98 медалей, з яких 37 золотих, 36 срібних і 25 бронзових нагород і перше місце у Європі.

На другому місці відкритого чемпіонату Європи – команда Росії (86 медалей), третє місце – у Великобританії (46 медалей).

Цим потужним результатом українська команда покращила свій попередній виступ на чемпіонаті Європи з плавання-2014, який завершила з результатом у 94 медалі (37 – золотих, 29 – срібних і 28 – бронзових).

За результатами виступу українських паралімпійців у команді – 35 медалістів, 20 з яких взяли золоті нагороди; причому 16 з них – мультимедалісти.

Найкраще від національної паралімпійської збірної команди України виступив 30-річний Дмитро Виноградець, котрий виборов 6 золотих нагород та увійшов у трійку найсильніших плавців Європи. Другий серед чоловіків – 22-річний Євген Богодайко – 4 золоті, 1 срібна й 1 бронзова медалі.

Серед жінок найкраще виступили 27-літня Єлизавета Мерешко (4 золоті, 2 срібні й 1 бронзова медалі) та 18-річна Вікторія Савцова (4 золоті, 2 срібні нагороди).

Share Button