Українські спортсмени на Паралімпіаді-2022 фінішували на другому місці

Ніколи за всю історію зимового паралімпійського спорту українські спортсмени з інвалідністю не показували такого результату.

Національна паралімпійська збірна України завершила виступ на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх 2022 року на другому місці в підсумковому медальному заліку з 29 медалями: 11 золотих, 10 срібних та 8 бронзових.

Три медальних подіуми з трьома переможними українськими прапорами! Команда України, беручи участь на зимовій Паралімпіаді тільки у двох видах спорту із шести, змогла залишити позаду всі країни світу, пропустивши вперед тільки господарів Паралімпіади-2022 – Китай, який здобув 61 медаль (18-20-23).

Таким чином, Національна паралімпійська збірна України оновила національний рекорд за кількістю виграних нагород на одній Паралімпіаді. А також оновила рекорд за здобутими золотими нагородами.

Більш детальна інформація про результати участі Національної паралімпійської збірної України в ХІІІ зимових Паралімпійських іграх 2022 року.

Національна паралімпійська збірна України на мажорній ноті завершила виступи на Паралімпійських іграх-2022 в Пекіні. В останній день змагань наші параатлети здобули перемогу у відкритій чоловічій лижній естафеті 4х2,5 км. Наші чемпіони: Григорій Вовчинський (клас стоячи), Дмитро Суярко (клас із порушенням зору) з гайдом Олександром Ніконовичем, Василь Кравчук (клас сидячи), Анатолій Ковалевський (клас із порушенням зору) з гайдом Олександром Мукшиним.

Переможці у лижній естафеті на Паралімпіаді-2022

Share Button