У Києві відбулася презентація Євангелія для незрячих

2 жовтня 2021 року у Києві у приміщенні Собору Воскресіння Христового відбулася презентація Євангелія та книги Діянь апостолів для незрячих, тобто, написаних шрифтом Брайля. Видання є результатом співпраці Патріаршої катехитичної комісій Української Греко-Католицької Церкви з Українським товариством сліпих.

Нове видання видрукуване у Республіканському будинку звукозапису і друку Українського товариства сліпих та є справжнім подарунком для незрячих, адже в Україні таких видань є обмаль. Подібне видання (Євангеліє) українською мовою було здійснено ще у 90-х роках минулого століття товариством «Світло на Сході», та більшість його тиражу здебільшого потрапила у бібліотеки.

Святе Письмо повинно стати основою життя, настільною і щоденною книгою кожного християнина. Тому Українська Греко-Католицька Церква, яка розуміє це і чуйно прислухається до потреб кожного свого вірного, підтримала видання Євангелій від Матвія, Марка, Луки і Йоана та книги Діяння апостолів рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Дбаючи таким чином про доступність Слова Божого для людей з особливими потребами, Церква тим самим показує, що Христос звертається до усіх, не зважаючи на їх особливості чи фізичні обмеження.

 

Share Button