В США незрячій дівчинці подарували книги про Гаррі Поттера шрифтом Брайля

Різдво і Новий рік – це час чудес. І одне з таких чудес на Різдво у 2020 році сталося з  незрячою дівчинкою на ім’я Емрі з Канзасу (США).

Емрі народилася з дуже рідкісною генетичною аномалією, яка позбавила її зору. Дівчинка освоїла шрифт Брайля, коли їй було всього лише чотири роки, і з тих пір вона читає більше, ніж інші діти її віку.

Осіню 2020 року батько Емрі Джаред почав читати їй книжки про Гаррі Поттера щовечора перед сном. І, як і слід було очікувати, досить скоро дівчинка закохалася у всіх персонажів і чарівний світ, зображений у книгах. Тоді їй захотілося далі читати самостійно. Як виявляється, книги шрифтом Брайля є актуальною проблемою не лише в нашій країні, а і в такій високорозвиненій та економічно багатій країні, як США. Тому, на жаль, книги про Гаррі Поттера, надруковані шрифтом Брайля, нелегко знайти, та й коштують вони, як крило літака.

Тітка незрячої дівчинки Кейтлін Сутер організувала кампанію на GoFundMe, щоб допомогти зібрати гроші на придбання книг про Гаррі Поттера шрифтом Брайля, про які так мріє її племінниця.

Всього за один місяць жінці вдалося зібрати 4226 доларів, що дозволило їй здивувати свою племінницю книгами про Гаррі Поттера на Різдво, а також подарувати п’ять повних серій книг місцевим бібліотекам і школам.

Тітка Емрі завантажила коротке відео в свій Instagram-аккаунт, яке зафіксувало безцінну реакцію Емрі. У ролику маленька дівчинка розгортає свій різдвяний подарунок і розуміє, що це саме те, чого вона так сильно хотіла.

Share Button