Пішов з життя легендарний український диктор Микола Козій

Пішов з життя легендарний український диктор Микола Козій

У Києві 7 вересня 2020 року на 80-му році життя помер легендарний український диктор Микола Тимофійович Козій. Його вважали одним із найкращих українських радіодикторів.

Микола Козій брав участь в озвучуванні низки популярних телесеріалів та програм, зокрема пізнавальних передач Українського радіо для шкільної молоді, так званого «Шкільного наукового радіотовариства», які виходили у 1980-і роки щобудня від 16:10 до 16:35.

Від середини 1990-х був одним із ведучих ранкової інформаційної програми Національної радіокомпанії України, що звучала у проміжку 7:00 до 7:40, але також вів і денні інформаційні випуски.

Микола Козій брав участь у дублюванні та озвученні таких фільмів як «Король говорить», «Ноїв ковчег», телесеріалів «Альф», «Коломбо», мультсеріалів «Паровоз Томас і його друзі» та «Трансформери».

Микола Козій озвучував першу україномовну Біблію в аудіоформаті. Також Микола Козій озвучив текст томосу про автокефальну Православну церкву України.

Микола Козій тривалий час був диктор Республіканського будинку звукозапису і друку Українського товариства сліпих і начитав велику кількість аудіокниг для незрячих.

Share Button