Марина Лазебна, онлайн-брифінг на тему «Міністерство соціальної політики. 100 днів роботи Уряду»

17 червня 2020 року відбувся онлайн брифінг Міністра соціальної політики України Марини Лазебної на тему «Міністерство соціальної політики. 100 днів роботи Уряду».

Завдяки оперативно прийнятим рішенням Уряду посилено соціальний захист людей з інвалідністю. Про це заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час онлайн брифінгу.

Так, майже півмільйона людей з інвалідністю отримали одноразову цільову допомогу в розмірі 1000 грн. Пенсіонери і отримувачі державної допомоги, яким встановлено інвалідність, термін якої закінчився під час карантину, автоматично продовжено виплату пенсії чи допомоги у повному розмірі до закінчення карантину та ще 30 днів.

Забезпечено безперебійну роботу протезно-ортопедичних підприємств, ремонт та видача технічних засобів реабілітації людям, для яких ці засоби є вкрай необхідними.

На сьогодні органам соціального захисту населення на це спрямовано кошти у розмірі 507, 3 млн гривень.

Марина Лазебна повідомила, що Уряд і надалі працюватиме над посиленням соціального захисту населення, зокрема осіб з інвалідністю. Мінсоцполітики розробляє нові соціальні ініціативи, спрямовані на підвищення соціальної справедливості та посилення соціального захисту тих громадян, кому допомога держави потрібна насамперед.

”Наші кроки – це кроки до людей і задля людей”,- наголосила Міністр.

Share Button