В Харкові незрячі діти зіграли разом з симфонічним оркестром

В Харькове незрячие дети сыграли с симфоническим оркестром

В БК Поліції відбувся звітний концерт Дитячої музичної школи №13 імені Коляди.

Незрячі діти виступили на одній сцені з МАСО «Слобожанський». В 2018 році під час благодійного концерту «Класична феєрія», який організував оркестр, вдалося зібрати кошти на придбання принтера який друкує шрифтом Брайля, для гімназії-інтернату імені Короленка, де навчається близько 200 дітей з порушеннями зору. Сьогодні за допомогою принтера в гімназії-інтернаті друкують ноти й різні матеріали для занять шрифтом Брайля.

 

Близько 120 дітей навчаються на музичному і хоровому відділенні музичної школи №13 імені Коляди й використовують такі друковані ноти для вивчення нових творів. Вчителі говорять, що раніше вручну доводилося робити ноти за допомогою спеціальної дошки. На один твір йшло 3-4 години.

 

Сьогодні за допомогою принтера роблять це за пів години. Так, діти на концерті зіграли нові твори, які вивчили за допомогою нот надрукованих на принтері шрифтом Брайля.

«Музиканти дійсно визнали талант дітей, вони в захваті, вони з великим теплом відчувають своїх колег», – розповіла директор МАСО «Слобожанський», Олена Єрьоміна.

Share Button