«БАРВИ ЖИТТЯ» І ВЗИМКУ КВІТНУТЬ

Гарною, по-справжньому святковою була у Києві погода  четвертого грудня, коли православні українці відзначають свято Введення у храм Пресвятої Богородиці.  Сонячні промені і легкий морозець створювали відчуття справжнього зимового свята.  І саме цього дня в Українському домі  відбувся фінал Всеукраїнського фестивалю творчості для людей з інвалідністю «Барви життя». Нагадаємо, фестиваль “Барви життя” заснований Міністерством культури України 2009 року. Він відбувається щорічно задля сприяння процесу реабілітації та соціальної адаптації людей з особливими фізичними можливостями.  У фестивалі можуть брати участь  митці з інвалідністю різних нозологій. На регіональному етапі у областях  відбирають найкращих з митців, які  беруть участь у фіналі, що проходить у столиці напередодні, або дещо пізніше Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Цього року до Києва прибули близько двохсот переможців регіональних етапів конкурсу різних вікових категорій з усієї України.  Це були  талановиті співаки, солісти і  хорові колективи, читці- декламатори і колективи аматорів драматичного жанру, танцюристи і поети, які декламували власні вірші. Усі вони взяли участь у гала-концерті, що проходив у залі Українського дому. Особливо приємно відзначити, що серед цих митців чимало було  членів УТОС із різних регіонів  нашої країни. Наприклад, вокальний гурт «Аеліта» з м.Кривий  Ріг, чарували присутніх своїми кришталево чистими голосами, або кияни Юрій Каменькович,  Людмила Шестопал.  Лунають вірші  Євгена Познанського.

А  фойє розгорнута виставка образотворчого мистецтва.  Вироби з бісеру,   малюнки,  різноманітні аплікації,   і ще багато усього цікавого. І тут  привертають до себе увагу твори незрячих киян з  гуртків групи «Творчі ініціативи» про яку ми неодноразово розповідали.

Усі  учасники фестивалю отримали  дипломи та букети квітів. Коли завершився концерт вже настали зимові сутінки. Але люди виходили таким радісними, усміхненими, що всім видно – ніяка темрява не погасить у їх душах   барв радості та творчого натхнення.

Тезей, «Промінь

Share Button