КОНЦЕРТ НЕЗРЯЧИХ СПІВАКІВ У БУДИНКУ ЗВУКОЗАПИСУ УКРАЇНСЬКОГО РАДІО

Небагато знайдеться українців, які хоча б раз ужитті не насолоджувалися чудовими концертами, записаними у Будинку звукозапису  Українського радіо. Найкращі виконавці  нашої країни: співаки, музиканти, драматичні актори, поети – періодично виступають на його сцені. Усі вони беруть участь у концертах,  записи яких українське радіо дарує своїм слухачам.

І тому дуже тішить, що 27 листопада 2019 року на цю престижну сцену  вийшли найкращі вокалісти нашого Товариства. Отже, осіннього вечора у Будинку звукозапису Українського радіо відбувся гала-концерт переможців цьогорічного огляду-конкурсу художньої самодіяльності УТОС.

Для участі у концерті прибули найкращі солісти, дуети, тріо і квартети з усієї України: зі Львова та Рівного, Одеси та Кривого Рогу, Запоріжжя,  Житомира та багатьох інших міст, і,  звичайно зі столиці  та Київської області.

Зал було заповнено вщент, бо послухати найкращі голоси Товариства завітали сотні незрячих та слабозорих киян, членів КМО УТОС. Вів концерт народний артист України  Анатолій Гнатюк.  На початку заходу  присутніх вітав заступник Голови ЦП УТОС, Голова КМО М. М. Новосецький. Концерт став по-справжньому феєричним дійством, бо, як  слушно зазначив  конферансьє, цей концерт  став справжньою квінтесенцією усього аматорського мистецтва, бо на сцену виходили  найкращі. Дуже теплою, доброзичливою була і аудиторія. Справжні овації викликали виступи  тріо «Струмочок» зі Львова, або такого чудового колективу, як криворізька «Аеліта», солістів Віктора Нечитайла та Олексія Вишневського з Києва, або володарки гран-прі цьогорічного огляду Галини Джали. Взагалі усі учасники були на висоті і  кожен з них гідний окремої рецензії, які просто не можуть вміститися у  цьому матеріалі.

 Також на захід завітали і спонсори, які особисто захотіли привітати учасників гала-концерту. Так, відомий модельєр Катерина Сільченко особисто вийшла на сцену для того, аби привітати учасників і  подарувати Галині Джалі чудову сукню.

До речі, без подарунків не залишились і  усі присутні, бо отримали солодощі від Київської міської організації УТОС.

 Усі виступи було записано, тож сподіваємося, що невдовзі матимемо нагоду почути голоси наших аматорів на хвилях українського радіо.

Тепло дякували організаторам цього заходу: Київській міській організації УТОС та керівництву і творчому колективу Київського УВП №2 УТОС, які доклали чималих зусиль для проведення цього свята.

Останнім вокальним номером заходу стала славетна пісня «Родина», яку заспівали усі учасники на чолі із солістом, киянином Русланом Іщенко:

 «Родина, родина –
Це вся Україна:
З глибоким корінням,
З високим гіллям»

Лилися прекрасні голоси, яким підспівував зал і так  добре було відчувати, що попри усі негаразди, існує чудова творча родина митців УТОС.

Євгеній Познанський, «Промінь»

Share Button