Станція метро «Святошин» стала значно доступнішою для незрячих

У березні 2019 року закінчено перший етап капітального ремонту станції метро «Святошин» Святошинсько-Броварської лінії Київського метрополітену. Відремонтований вестибюль урочисто відкрили 22 березня 2019 року за участі голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

На станції метро «Святошин» встановлено 2 ліфти для маломобільних груп населення, 1 ліфт-платформу, замінено двері та облаштовано широкі проходи для маломобільних пасажирів та укладена тактильна плитка для підвищення безпеки і спрощення переміщення людей з порушеннями зору. Встановлена система тактильної навігації станції київського метрополітену «Святошин» задовольняє вимоги забезпечення доступності станції особам з порушенням зору та відповідає сучасним будівельним нормам України, а саме: Державним будівельним нормам України, «Інклюзивність будівель і споруд», ДБН В.2.2-40:2018.

Система тактильної навігації (направляючі, попереджувальні) виконує свої функції, а саме: як засіб сигналізації або орієнтування для осіб з порушенням зору та інших користувачів, попереджає про різні види небезпеки або перешкод при пересуванні на шляхах руху;  забезпечує інформацією щодо початку та закінчення руху, необхідного та безпечного напряму руху та зміни напрямку руху.

Більша частина робіт завершена. Залишилося відремонтувати другий вестибюль станції з виходом до ринку та приміських електропоїздів.

Станція метро «Святошин», підземний перехід
Станція метро «Святошин», підземний перехід

Станція метро «Святошин», турнекет

Станція метро «Святошин», вхід

Share Button