НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ ВІД ГОЛОВИ ЦП УТОС

Шановні друзі!

Вже добігає кінця 2018 р. Проводжаючи його, не можна не згадати всі позитивні й негативні моменти, якими було сповнене життя нашої країни і нашого Товариства. Цей рік для УТОС був надзвичайним, бо він увійшов в історію відзначенням 85-річчя Українського товариства сліпих. Водночас 2018 р. був важкий для нас із вами через те, що доводилось постійно боротися за інтереси незрячих людей, збереження пільг, фінансової підтримки від держави, за збереження власності, зміцнення матеріально-технічної бази Товариства, за певні зміни в кадровій політиці УТОС, за посилення реабілітаційної, оздоровчої та культурно-масової роботи.

У 2018 р., незважаючи на складні політичні, економічні та соціальні умови в Україні, від яких залежить і діяльність Товариства, ми продовжували працювати за рішеннями XVII з’їзду УТОС і виконувати поставлені ним завдання, спрямовані на забезпечення діяльності виробничої та непромислової сфер нашої організації.

Вирішуючи нагальні питання життя нашого Товариства, апарат і Президія ЦП УТОС упродовж року неодноразово проводили виїзні засідання та пленуми на підприємствах УТОС у різних регіонах України, під час яких відбувалися зустрічі з трудовими колективами підприємств і вирішувалися питання на місцях.

Слід зазначити, що підприємства й організації Українського товариства сліпих, за такої складної ситуації усе ж працюють, забезпечуючи роботою незрячих людей.

Я сподіваюсь, що наступного, 2019 р., фінансування невиробничої сфери УТОС збережеться і все, що було досягнуто і працювало цього році, буде продовжувати функціонувати і надалі.

Я вдячний усім керівникам і працівникам Товариства за самовіддану і відповідальну працю на благо УТОС. Сьогодні, в епоху змін і складних соціальних реформ, які можуть негативно позначитися на діяльності нашого Товариства, ми маємо об’єднувати й консолідувати свої сили, аби зберегти все надбане, збудоване та напрацьоване за всю нашу славетну 85-річну історію. Лише разом, у єднанні та взаєморозумінні, ми зможемо відстоювати перед владою наші права й потреби.

На порозі вже 2019 р. І від імені Апарату і Президії Центрального правління УТОС щиро вітаю всіх членів Товариства та ваші родини з Новорічними і Різдвяними святами. Бажаю здоров’я, любові, добробуту, маленьких і великих звершень, мирного неба над головою.

Нехай усі негаразди залишаються в минулому, а в році прийдешньому хай здійсняться всі ваші мрії, надії та побажання.

Нехай Господь Бог береже усіх вас.

З повагою, голова Центрального правління УТОС

В. М. Більчич

Share Button