«НА КРИЛАХ НАДІЙ» 2018

У Чернівцях провели одинадцятий благодійний фестиваль народної творчості людей з інвалідністю “На крилах надій”. Цьогоріч у дійстві взяли участь понад  півсотні учасників з різних куточків Буковини. Вони вишивають бісером, займаються фотомистецтвом, танцюють, співають та малюють. І все це – попри вади здоров’я.

Говорить організатор фестивалю, методист навчально-методичного центру культури Буковини Неля Федорівна Труфин:Це сильні духом, надзвичайно талановиті і окрилені душею люди. Наш фестиваль – це унікальна можливість проявити себе, поспілкуватися з іншими, набратися творчого досвіду. Тому і організовуємо такий фестиваль вже одинадцять років поспіль, хоча іноді це буває дуже нелегко. Вітаю всіх учасників і бажаю здоров’я і миру.

Народний аматорський жіночий вокальний ансамбль “Злагода” Чернівецького підприємства УТОС (керівник Надія Клим) взяв участь у презентації робіт з вишивання Наталії Тодосійчук і подарував вокально-хореографічну композицію “Ой, пливи, віночку”. На закриття фестивалю всі глядачі мали змогу почути у виконанні ансамблю дві пісні “Впали роси на покоси” сл. Д. Павличка муз. О. Білаша та “Дай Вам, Боже”, з репертуару дуету “Писанка”. А солістка Любов Шипулін зачарувала увесь зал піснею з репертуару Ніни Матвієнко “Ой, роде наш красний”.

Одинадцятий  благодійний фестиваль проводився у нестандартній формі. Всі учасники були розміщені за накритими столиками літного кафе, яке так і називається “Літо”.

Наприкінці свята всі учасники були нагороджені грамотами Чернівецького обласного управління культури та цінними подарунками.

Невимушена святкова атмосфера, яку створили організатори та працівники літнього кафе, налаштовували на ліричний настрій і задушевну пісню.

Параска Дутчак, м. Чернівці

Share Button