На 85-річчя УТОСу в Рівному було урочисто і солодко

Традиційно на урочистості з нагоди чергової – цього разу вже аж 85-ї – річниці однієї з найбільших і найстаріших громадських організацій, Українського товариства сліпих, прийшли перші особи міста й області, керівники державних і приватних структур, які опікуються людьми з інвалідністю по зору.

Для початку директор Рівненського учбово-виробничого підприємства УТОС Ігор Подранецький розповів про історію цієї організації, її людей, яких назвав найбільшою її цінністю.

muliarenko_kuharukГолова Рівненської облдержадміністрації вручає Почесну грамоту ОДА члену УТОС Ользі Кухарук.

Олексій Муляренко оголосив також на урочистостях про призначення своїм радником із питань незрячих людей громадської активістки Тетяни Войтович.

Було вручено багато відзнак і подяк від влади області і міста обласній організації УТОС та особисто її голові Любові Боровській.

Сергій Васильчук, Любов Боровська і Олена Петрик під час урочистостей з нагоди 85-річчя УТОСу.Сергій Васильчук, Любов Боровська і Олена Петрик під час урочистостей з нагоди 85-річчя УТОСу.

Заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук поділився намірами міської влади щодо створення ще більш комфортних умов для людей з інвалідністю по зору, зокрема в рамках Громадського бюджету.

Вручення нагород і подарунків супроводжувалося натхненними виступами учасників УТОСівської художньої самодіяльності та учнів, що навчаються у Клевані, де діє школа для дітей зі слабким зором. Всім учасникам дійства діти роздавали солодощі. А на виході всіх, а найперше дітей, частували морозивом. Щоб цей день їм запамятався надовго.

Фото: Олександр БОГАТИР

Share Button