«КОНСОНАНСУ» МНОГАЯ ЛІТА!

Чудовий подарунок до Свята Пресвятої Трійці отримали меломани столиці. Бо до Києва завітав  ансамбль «Консонанс», який створили харків’яни з порушеннями зору. Керівник колективу Віталіна Дуда каже:

-У нашому колективі співають незрячі професійні музиканти і працівники УВП, незрячі юристи і науковці. Нас всіх об’єднує  любов до прекрасного, до музики.

Сама Віталіна Дуда професіонал з великої літери. Про себе розповідає коротко і скромно. Живе у гуртожитку для незрячих, навчалася у Харківській гімназії, успішно закінчила факультет  музичної педагогіки  Харківського педінституту ім. Григорія Сковороди,  працює музичним керівником у дитсадку і молодшій школі. Є мамою та дружиною – на  власну родину, і на все вистачає її!  У репертуарі колективу  твори видатних  композиторів  українських і іноземних, народні, духовні і світські; а окрім того сама Віталіна Дуда є композитором і створює майстерні, оригінальні обробки народних пісень.

КОНСОНАНСУКолектив прибув до столиці задля того, аби взяти участь у восьмому православному фестивалі приходських колективів “Пентікостія”, який проходить з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. «Пентікостія» із грецької перекладається як п’ятидесятниця, тобто Свято Пресвятої Трійці, яке відзначається на п’ятдесятий день після  Великодня. До речі, це не перший подібний захід у якому бере участь колектив. «Консонанс» успішно виступав і на інших подібних фестивалях та конкурсах.

28 травня 2018 року, на другий день Свята Пресвятої Трійці  на площі перед Свято-Успенським собором Києво-Печерської лаври пройшли виступи конкурсантів, серед яких був і ансамбль «Консонанс». Журі високо оцінило майстерність харків’ян. «Консонанс» посів друге місце, а також отримав спец-приз архімандрита.

А наступного дня, 29 травня, «Консонанс» порадував своїм мистецтвом незрячих киян, які завітали до Будинку культури ім. Я. П. Батюка Київського УВП №1 УТОС. Послухати гостей зі Слобожанщини прийшли не лише працівники Київського УВП №1 УТОС, але і шанувальники з усіх столичних УВП та ТПО. І вони не були розчаровані.

 «Консонанс», усі його учасники, були, як то кажуть «в ударі». Ансамбль виконав відомі твори Кирила Стеценка і Миколи Лисенка, прекрасну лемківську колядку, із якою переміг на фестивалі «Пентікостія» і грузинський духовний піснеспів, назва якого перекладається  як «Христос Воскрес» і ще багато інших прекрасних номерів.

Акапельні виступи ансамблю чергувалися з сольними виступами його учасників, які виконували сучасні естрадні пісні також з великою  майстерністю.

На завершення  «Консонанс» виконав «Многія літа».

І чесно скажу, дуже хотілося підспівати таким, можна сказати, янгольским голосам.

Многія літа прекрасному вокальному колективу «Консонанс»»!

Євгеній Познанський,«Промінь».

Share Button