Відбувся розподіл бюджетних коштів передбачених для фінансової підтримки ВГОІ в 2018 році

12 квітня 2018 року під головуванням директора Фонду соціального захисту інвалідів Линдюк О.А. відбулось засідання Робочої групи з надання пропозицій Мінсоцполітики щодо розподілу коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю, що мають статус всеукраїнських.

До складу Робочої групи, за згодою, увійшли 23 представники всеукраїнських громадських об’єднань, які претендують на отримання фінансової підтримки у 2018 році в межах бюджетної програми 2507020 «Фінансова підтримка громадських об’єднань інвалідів», 12 представників Фонду, представник ЗМІ.

Участь в засіданні Робочої групи взяли голова Центрального правління Українського товариства сліпих Більчич Владислав Миколайович, головний бухгалтер Українського товариства сліпих Ісаєва Галина Василівна та Рожок Ірина Сергіївна заступник головного бухгалтера Українського товариства сліпих.

На фінансову підтримку трьох громадських організацій, а саме: Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, підприємств і організацій невиробничої сфери Українського товариства сліпих та Українського товариства глухих, які зазначені у Законі України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» окремим рядком, передбачалось розподілити кошти на загальну  суму 63 341,5 тис. гривень.

За рішенням Робочої групи кошти між цими організаціями були розподілені наступним чином:

Українське товариство сліпих – 37 632 300 гривень;

Українське товариство глухих – 20 709 200 гривень;

Національна Асамблея людей з інвалідністю України – 5 000 000 гривень.

Враховуючи пропозиції Робочої групи щодо розподілу коштів Міністерство соціальної політики України та Міністерство фінансів України мають спільним наказом затвердити паспорт бюджетної програми, який стане підставою для переказу коштів громадським організаціям осіб з інвалідністю.

Протокол №1 від 12 квітня 2018 року засідання Робочої групи з надання пропозицій Мінсоцполітики щодо розподілу коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю, що мають статус всеукраїнських

Додаток 1 до протоколу №1 від 12 квітня 2018 року засідання Робочої групи з надання пропозицій Мінсоцполітики щодо розподілу коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю, що мають статус всеукраїнських

Share Button