СВЯТО ПРЕКРАСНИХ ДАМ ТА ЇХ ЗАХИСНИКІВ

Присутні були Як показує досвід Міжнародний жіночий день – це одне з найпопулярніших свят в Україні. Тож не дивно, що 6 березня у клубі Київського УВП №4, як то кажуть, не було де і ябуку впасти. Бо саме там відбувалися урочистості з нагоди цього свята. Але перш, ніж розпочався святковий концерт, у якому своє мистецтво дарували аматори усіх столичних клубів УТОС, пройшов загально міський інформаційний семінар, на якому заступник голови ЦП УТОС і голова КМО М. М. Новосецький розповів прсутнім про дуже тривожну ситуацію щодо захисту пільг для незрячих, зокрема, і пільг на безкоштовний проїзд. На жаль, попри відчайдушні зусилля керівництва Українського Товариства сліпих, влада досі не прислухалася до наших вимог і продовжує рух у напрямку скасування безкоштовного проїзду і заміну його грошовими виплатами, сума яких, безумовно, не зможе компенсувати незрячим, які живуть у містах, витрати на щоденнне пересування містом.

обурені такими діями чиновників. Вони бурхливо висловлювали підтримку керівництву КМО у його намаганнях захистити наші права. Із залу лунали вигуки: «Підемо під мерію! Під Кабмін! На мітінг!»…
Підтримку незрячим киянам обіцяв і В. М. Сурмак – голова Ради Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг, який також прибув на захід. Бойовий настрій киян надихав. Бо недарма ж сказано: «Борітеся! Поборите». Та коли і думати про захист власних прав, як не напередодні жіночого свята, коли кожний чоловік відчуває себе лицарем та захисником своєї коханої. Хоча, заради правди, слід додати, що жінки були налаштовані не менш,якщо не більш, рішуче, ніж чоловіки, а з жінкою, як відомо, краще не сперечатися.

А після бурхливих обговорень наболілих питань на всіх чекав святковий концерт, який подарував чимало приємних хвилин усім присутнім.

Євген Познанський, «Промінь».

Share Button