ГОСТІ З ЧОРНОМОРСЬКОЇ ПЕРЛИНИ

25 жовтня 2017 року до української столиці прибула група одеситів для того, аби зустрітися зі своїми київськими друзями. Це були аматори одеського будинку культури УТОС. Очолювали делегацію голова одеської обласної організації Товариства Олексій Максименко та художній керівник аматорів Геннадій Єшану. Зустріч відбулася у клубі Київського УВП №4 УТОС, однак, окрім працівників цього підприємства, у зустрічі взяли участь і члени інших первинок Києва. Усього у залі зібралося більше двохсот глядачів. У чималенькому приміщені клубу, як то кажуть, не було де яблуку впасти.Але треба віддати належне директору клубу Київського УВП №4 УТОС Ользі Павлівна Бойко, яка одночасно є і головою ВПО підприємства, захід було організовано та проведено на високому рівні.

На початку зустрічі, яка була присвячена Міжнародному дню білої тростини, присутніх вітав заступник Голови ЦП УТОС Михайло Миколайович Новосецький. У своєму виступі він не лише висловив гарні побажання присутнім, але й розповів про важку роботу, яку веде Київська міська організація УТОС, відстоюючи права незрячих у цей нелегкий час. При цьому, попри байдужість і відверте ігнорування низкою посадовців проблем незрячих, Київській міській організації вдалося чимало зробити. «Під час війни не буває легко» – сказав М. М. Новосецький. Ця зустріч для нього була особливою, бо в Одесі йому довелося пропрацювати чимало років і також на Київському УВП №4. Майже чверть століття він був незмінним головою ВПО підприємства. Тепло вітав гостей і господар – директор Київського УВП №4 УТОС Віталій Борисович Химиченко.

Перед присутніми виступила представник Пенсійного фонду, яка розповіла про особливості нового пенсійного законодавства, відповіла на низку питань, які поставили утосівці.

І почалося свято! Аматори з Одеси були неперевершеними і у вокалі, і у гуморі. На початку заходу пролунала «Неаполітанська пісня» на музику з балету П. І. Чайковського «Лебедине озеро»,яку виконав акапельно ансамбль «Фонтан». Імовірно, що оспівуючи славетний італійський порт, одесити думали про рідне місто, яке по праву носить почесне ім’я «Чорноморської перлини».

Ведуча Інна Кіпень проявила не лише непересічні здібності конферансье, але і блискуче декламувала гумореску про свекруху, і навіть виконала славетне танго з фільму «Діамантова рука». Надовго запам’ятаються усім і майстерне виконання сучасних естрадних пісень Світланою Горбачовою і виступ ансамблю «Онуки Брайля» та інші пісні, які виконували гості. Що вже казати про колоритний одеський гумор, яким було прикрашено концерт!

Наприкінці ведуча зазначила, що як і Одеса – Київ місто багатонаціональне, але матір’ю для всіх є ,звичайно, Україна та запропонувала усім заспівати славетну «Червону руту». Усі присутні отримали багато позитивних емоцій, а також і подарункові набори від КМО.

Проводжаючи гостей, кияни запрошували їх приїздити ще, і, звичайно, одесити, які відомі своєю гостинністю, не залишились у боргу і запросили до себе киян літечком, коли до наших країв повернеться тепло і усіх покличуть лагідні хвилі Чорного моря.

Євген Познанський,«Промінь»

Відео Юлій Тонкоглас

Share Button