У МАКДОНАЛЬДЗ З’ЯВИЛОСЬ МЕНЮ ШРИФТОМ БРАЙЛЯ

Відтепер у кожному ресторані МакДональдз в Україні вже доступне меню шрифтом Брайля. Завдяки цій ініціативі відвідування закладів стане більш комфортним для людей з порушеннями зору, які тепер можуть самостійно ознайомитися з меню і замовити улюблені страви.

Меню шрифтом Брайля у МакДональдзІніціативу з впровадження меню для незрячих людей компанія МакДональдз® реалізувала у співпраці з Українським товариством сліпих, яке допомогло повністю адаптувати та виготовити основне меню закладів шрифтом Брайля.

«В Україні сьогодні близько 80 тис. незрячих людей, а підлаштованих під їхні потреби ресторанів і кафе – поки обмаль. До сьогодні меню шрифтом Брайля у нас замовляли окремі заклади в одному екземплярі.  МакДональдз® став першим мережевим закладом громадського харчування в Україні, який виготовив таке меню для своїх ресторанів Ми радіємо, що для людей з порушеннями зору з’являється більше місць, де вони можуть комфортно провести зустріч або перекусити, маючи уявлення про всі страви, без потреби розпитувати людей у черзі», – зазначив директор Будинку звукозапису та друку УТОС Степан Філіп.

Рішення про впровадження меню шрифтом Брайля було прийнято у відповідь на запит від одного з відвідувачів. «Ми вдячні, що гість звернув нашу увагу на те, як можна вдосконалити обслуговування в наших закладах. В цінностях компанії – створювати рівні можливості для всіх. Тому сьогодні ми з радістю запроваджуємо проект, який допоможе людям з порушенням зору самостійно зробити замовлення та почуватися комфортніше в МакДональдз®», – розповів генеральний директор компанії МакДональдз® в Україні Гжегож Хмелярський.

Share Button