Для львівських освітян проведуть серію майстер-класів щодо інклюзивної освіти незрячих школярів

На базі навчально-методичного центру освіти Львова відбулись перші із запланованих навчально-методичних семінарів/тренінгів з організації інклюзивної форми освіти дітей з важкими порушеннями зору. На наступних заняттях освітян знайомитимуть з технічними засобами, які використовуються для навчання незрячих дітей, способами адаптації підручників та організацією корекційної допомоги.

Заняття провели працівники Ресурсного центру освітніх інформаційних  технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка» Оксана Потимко і Марта Сидоряк та  вчитель-методист  Галина  Ліщинська.

«Львівських освітян знайомили не лише з компонентами інклюзивної освіти незрячих школярів, але й з методиками проведення різних уроків. Загалом заплановане проведення серії майстер-класів для вчителів та асистентів міста Львова до кінця поточного року. На наступних заняттях освітян знайомитимуть з технічними засобами, які використовуються для навчання незрячої дитини, способами адаптації підручників, додатковими  дидактичними засобами, організацією  колекційної допомоги.

В основу занять модератори поклали власний досвід багаторічної роботи  з незрячими дітьми та напрацьовану ними модель інклюзивної освіти незрячих школярів,  а  також досвід країн Скандинавії, з якими ЛОО ГО «Українська  спілка  осіб з інвалідністю  – УСІ» та Ресурсний центр Львівської політехніки співпрацюють з 2007 року», – розповіла Оксана Потимко.

Заняття відбулись у рамках реалізації соціально-культурного проекту «Освіта дітей з важкими порушеннями зору в умовах інклюзії» Львівського обласного осередку ГО «Українська  спілка  осіб з інвалідністю – УСІ» за підтримки управління освіти Львівської міської ради.

Львівська міська рада

Share Button