ТАК ТРИМАТИ, ОБУХІВ!

Справжнім святом видався ювілей, який нещодавно відсвяткували наші колеги з міста Обухів Київської області.
Отже, 23 березня цього року, обухівські утосівці відсвяткували два ювілеї: 55-ту річницю утворення Обухівського УВП та 60-річчя утворення Первинної організації Українського товариства сліпих.
І ,можливо, що найцікавішими роками історії Обухівського УВП стали саме останні роки,коли підприємство, попри усі випробування наших часів ,залишилося , як то кажуть «на плаву» і навіть стало одним зі зразкових у Товаристві.
На підприємстві працюють і працюють реально, а не на папері, отримують реальну зарплатню вісімдесят шість людей з інвалідністю по зору. Успішно функціонують клуб, і медпункт, і навіть гуртожиток. Не забуті і ветерани підприємства, які вже не можуть працювати, але залишаються членами Обухівської ПО. Вони у перших рядах глядачів, і на святковому заході вшановують і їх. Таких успіхів підприємство досягло під керівництвом директора Віктора Міхейовича Гелі. Віктор Міхейович – непересічна особистість, енергійний, рішучий, компетентний у питаннях виробництва, здатний знаходити вихід із найскладніших ситуацій. Він користується значним авторитетом не лише у колективі, але і у місті, є депутатом місцевої Ради. Приємно відзначити, що за холодної пори у головному корпусі підприємства працює опалення, так ,що і глядачі і артисти можуть не ховати гарне святкове вбрання під теплими пальтами та куртками.
Актова зала просто квітне яскравими кольорами народних костюмів учасників самодіяльності, вишиванками, які полюбляють обухівці, зокрема і сам господар – В. М. Геля.
Привітати ювілярів завітали числені гості:
заступник Голови ЦП УТОС М. М. Новосецький, голова Київської обласної організації Товариства Т. Є. Драчевська, директор одного з найкращих підприємств Товариства Білоцерківського УВП А. А. Савчук, директор Київського УВП №1 Г. А. Євсев’єв.
Дуже радує ,що колектив Обухівського підприємства добре знають і шанують їх земляки. Сам мер міста Обухів Олександр Левченко завітав на свято. Скажемо прямо, не часто місцева влада так ставиться до наших підприємств. Але і Обухівське УВП не звичайне.
У своєму виступі мер каже: «Усі ми колись ходили на це підприємство як до школи, бо був час, коли саме тут була найкраща технічна база у місті… Я знаю ваше УВП майже з дитинства, бо коли мені було ще років десять мама мого найкращого друга дитинства, з яким ми приятелюємо і зараз, працювала саме тут».
Особливо тепло відгукнувся міський голова про керівництво колективу, а зокрема і про директора В. М. Гелю. «Віктор Міхейович людина особлива, активна, він у постійному пошуку, постійно працює над тим, що можна зробити ще для людей. Керівництво вашого підприємства є зараз генератором усього нового, прогресивного».
Багато добрих слів, привітань від почесних гостей, почули цього дня ювіляри. Взагалі відчувається, що УВП для міста не напівзабутий релікт радянської епохи, як ,на жаль, нерідко буває у інших містах, не об’єкт благодійності, який особливо згадують під час виборчої кампанії, а повноцінний, шанований партнер. Разом з іншими підприємствами міста керівництво УВП дбає про благоустрій Обухова, тож і не дивно, що В. М. Гелі краяни довірили захищати їх інтереси у міській Раді.
Директора та увесь колектив щиро вітали керівники місцевої Ради, депутати, обласна адміністрація, керівництво нашого Товариства, очільники місцевих підприємств, зокрема Обухівського картонного комбінату, і один перерахунок їх міг би заняти ще добру сторінку.
Особливо зворушливим стало привітання від наших сучасних фронтовиків, бойової бригади, якій Обухівське УВП регулярно направляло усю можливу допомогу. Лист було зачитано представницею благодійного фонду «Материнське серце», давнього товариша Підприємства у добрих справах.
Гості прибули не з пустими руками . Ювіляри отримали найрізноманітніші подарунки: ікону Пресвятої Богородиці та новий телевізор для гуртожитку, комп’ютер і чайний сервіз для учасників самодіяльності і ще багато іншого. І ,звичайно, грамоти , якими високопосадовці нагороджували найбільш заслужених працівників УВП.
Але найголовніше – це щира повага та дружнє тепло, які і є найкращим подарунком до кожного свята, і які вдається заслужити не усім.
Недаремно заступник голови ЦП УТОС Михайло Миколайович Новосецький закінчив своє привітання короткою, морською командою:
«Так тримати, Обухів». І краще тут не скажеш.
Після завершення урочистої частини почався концерт художньої самодіяльності. Своє мистецтво дарували присутнім славетний хор УВП, про який ми вже неодноразово розповідали нашим читачам, жіночий ансамбль «Намисто», гості – ансамбль «Перлини краю» з села Мостищі Макарівського району Київської області. Кожен виступ викликав бурхливі оплески вдячних глядачів.
Колись великий уродженець Обухівщини ,поет Андрій Малишко, створив для нас зворушливу пісню: «Де ж ти, моя стежина».
Вірною стежиною, а точніше, шляхом іде Обухівське УВП.

Євгеній Познанський,«Промінь»

Share Button