Викрито хабарника – директора Фонду соціального захисту інвалідів

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України з спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 17 лютого 2017 року в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано директора Фонду соціального захисту інвалідів України за підозрою у вимаганні та отриманні першої частини неправомірної вигоди в сумі 300 тис грн.

Зазначений керівник Фонду, діючи умисно, з корисливих мотивів, спрямованих на отримання неправомірної вигоди для себе, розробив злочинну схему спрямовану на вимагання та отримання від директора Одеського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів неправомірної вигоди-грошових коштів в сумі 700 тис грн, що становить 10 % від загальної суми виділених обласному відділенню коштів на реалізацію програм соціального захисту інвалідів.

Дії директора фонду кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, у великому розмірі, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).

Санкція статті за скоєне вказаною службовою особою кримінальне правопорушення, передбачає до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та з конфіскацією майна.

На цей час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір доказів винуватості вказаної особи у скоєному кримінальному правопорушенні.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Share Button