ВІНШУВАННЯ НА ДОБРО

Для того, щоб цілий рік добре працювати, потрібно його розпочати  з добром, миром і Божим Благословенням. Таке щире Боже Благословення несуть із собою у Різдвяні свята колядники. По всіх містах і селах, у кожній українській родині колядують, прославляючи народження Христа, вимолюючи у нього ласки, миру, добра, достатку і світлої долі для себе і всього українського народу.

Вже стало доброю традицією на Головному підприємстві Чернівецького УВО УТОС вітати усіх працівників Колядою. І цьогоріч учасники хорового колективу завітали з колядками на підприємство 13 січня, в переддень Старого Нового року (на Василя).

Усі працівники з нетерпінням очікували прихід колядників і радо їх зустрічали, уважно й зосереджено слухали, вникаючи у глибокий зміст кожної колядки. Дуже зворушливо було спостерігати картину, коли працівники тюкувальної дільниці УВП 2 «Реабілітант» залишили свою роботу і колядували разом з хористами.

Колядники завітали цього дня у  виробничі цехи, робочі кабінети, не минули жодної дільниці, віншуючи усіх здоров’ям, щастям і миром.  Існує в народі прикмета, якщо колядники, посівальники та щедрувальники завітають до господи – увесь рік буде щасливим.

За народним звичаєм, після святої вечері господарі колядують у себе в хаті, зібравшись усією родиною за святковим столом. Заколядувавши вдома, ходять від хати до хати, несучи радість Різдва та сповіщаючи про народження Христа. Заколядувавши у себе вдома, учасники хорового колективу понесли Коляду далі, за межі території підприємства – по всій ближній окрузі.

А вже 14 січня учасники жіночого вокального ансамблю «Злагода» уже другий рік поспіль виступали з Новорічно-Різдвяною програмою на Центральній площі нашого міста біля Шопки (так називають макет Вифлеємської Стайні, встановлюється вона біля церкви, на площах міста, щоб наблизити до людей радість Різдва).

Вітальна програма, яку запропонували учасники ансамблю, зацікавила глядачів і справила на всіх незабутнє враження. Перехожі зупинялися, підтримували учасників оплесками, дякуючи за святкове дійство.

А завершили Різдвяну ходу чернівецькі аматори у Садгірському будинку культури м. Чернівці. 15 січня там відбулися традиційні «Різдвяні зустрічі”». В залі зібралися хорові та вокальні колективи навколишніх церков та будинків культури. Колядками, віншуваннями та щирими побажаннями була переповнена  ошатна зала. Мета цього святкового дійства – в єднанні великої української родини. Бо лише в єднанні – наша сила.

Хочеться вірити, що добрі побажання колядників зроблять свою справу, і  2017 рік для підприємства буде вдалим і  щасливим. У чернівчан для цього є всі підстави: дружній колектив, дієві громадські організації та мудре керівництво.

Користуючись нагодою, хочу привітати всіх утосівців з роком, який наступив. Побажати миру, злагоди, достатку, гарних успіхів і світлих надій.

Віншуєм вам нині, усі добрі люди:

Хай в кожній родині завжди радість буде!

Хай кожної днини вам Бог помагає,

Біда хай загине, а сонце засяє.

Параска Дутчак, М Чернівці

Share Button