Таблички, кубики, годинники зі шрифтом Брайля презентували в Рівному

У Рівненській обласній бібліотеці відбулася презентація пілотного проекту з виробництва тактильної продукції (таблички та кубики) з шрифтом Брайля для людей із порушенням зору.  Друк рельєфно-крапкового шрифту виготовили на 3D-принтері. Це дасть змогу зчитувати інформацію за допомогою вказівного пальця. Саме таким способом слабкозорі та незрячі люди здобувають освіту, отримують інформацію, орієнтуються в приміщенні та на вулиці.

Таблички, кубики, годинники зі шрифтом Брайля презентували в Рівному

«Оскільки триває реформування освіти, де ставиться акцент на інклюзію, то ми повинні зробити все, щоб таким дітям було комфортно проживати в суспільстві. Щоб батьки долучалися до освітніх процесів, а діти зростали адаптованими до життя», – зауважила заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко.

Таблички, кубики, годинники зі шрифтом Брайля презентували в Рівному

Виготовлені таблички, кубики, годинники, доміно, на які нанесений шрифт Брайля, проходять апробацію на базі Клеванської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із порушенням зору та дошкільного навчального закладу для слабозорих дітей компенсуючого типу №35 «Весняночка». Представлена продукція вже тестується тифлопедагогами, спеціалістами-реабілітологами, психологами, фахівцями з педагогічної корекції і отримує неабиякі схвальні відгуки.

Управління освіти і науки Рівненської ОДА

Педагогічна преса

Share Button