12 травня у Сенсотеці стартував цикл заходів для незрячих у межах проекту «Школа вражень»

12 травня 2016 року о 10:00 год у Сенсотеці (Бібліотека-філія №18 ЦБС для дорослих м. Львова), що на вул. Самчука, 22 (Стрийський парк), відбулася прес-конференція, присвячена низці заходів для незрячих і слабозорих дітей, організованих в рамках проекту «Школа вражень». Опісля розпочався перший захід із запланованого циклу – відкриття виставки художника Сергія Поноченюка, яка триватиме до 31 травня. А після відкриття виставки – стартували майстер-класи та розвиваючі інтерактивні заняття для дітей з вадами зору, де кожен може долучитись до створення спільної картини чи складання об’ємних дерев’яних пазлів. Не менш цікавим заняттям стало знайомство з розвиваючою казкою, зазначають організатори.

12 тавня у Сенсотеці стартував цикл заходів для незрячих у межах проекту «Школа вражень»

Завдяки роботам митця кожен може зануритись у мистецький простір, незалежно від своїх функціональних можливостей. Слабозорі та незрячі люди знайомляться з об’ємною дерев’яною копією роботи, виконаною фарбами, а ті, хто можуть бачити, мають можливість порівняти копію з оригіналом. Огляд картин супроводжується аудіокоментарями, що дозволяє краще налаштувати свідомість на сприйняття інформації нового формату.

Після відкриття виставки стартують майстер-класи та розвиваючі інтерактивні заняття для дітей з вадами зору, що організовані згідно авторської методики, розрахованої на розкриття внутрішнього потенціалу дитини шляхом залучення її до процесу спільної творчості, гри та роботи з об’ємними дерев’яними зображеннями. Триватимуть вони до 14 травня.

Окрім майстер-класів, діти на дотик вивчають зображення на дерев’яних картинах і можуть відтворити його з допомогою пазлів. Також під керівництвом художника можна буде взяти до рук пензлика, самостійно обрати колір фарби та долучитись до створення спільної картини.

12 тавня у Сенсотеці стартував цикл заходів для незрячих у межах проекту «Школа вражень»

Не менш цікавим заняттям стане знайомство з розвиваючою казкою, написаною за мотивами зображення, з яким працюватимуть учасники заняття. Казка надрукована шрифтом Брайля та має аудіо-варіант. Зосередження на книзі дозволить закріпити ефект від заняття, переорієнтувавши увагу дитини із зовнішнього сприйняття активних форм роботи на медитативні роздуми під час читання чи прослуховування казки.

Всі заходи проходитимуть у Сенсотеці в рамках проекту з арт-терапії «Школа вражень», організованого спільно з ГО «Мистецький простір» та художником Сергієм Поноченюком.

Контакти: Христина Станіщук – 0977009708, куратор Сенсотеки; Наталя Мадей – 0677734078, PR-менеджер Публічних бібліотек Львова.

Сторінка у ФБ – https://www.facebook.com/sensoteca/

Львівська міська рада

Share Button